Evaluare sau gestiunea riscurilor? Prevenire accidente sau promovare securitate?

 

Glia Training din Cluj-Napoca organizează în parteneriat cu Universitatea din Petroşani cursul postuniversitar de perfecționare „Evaluator de risc și auditor în domeniul securității și sǎnǎtății în muncă” cu durata de 240 ore.

 

Scopul cursului:

Formare de specialiști cu studii superioare într-unul din domeniile cele mai solicitate pe piața muncii. Angajatorii se confruntă cu nevoia de a rezolva problemele complexe ce le ridică integrarea prevenirii riscurilor în organizații. Această situație se datorează faptului că reglementările în materie de securitate şi sănătate în muncă sunt actualizate în permanență, procedurile de prevenire a riscurilor se diversifică pe categorii de riscuri profesionale, exigențele în ceea ce privește integrarea prevenirii riscurilor devin din ce în ce mai numeroase, iar controlul este mai sever.

 

Obiectivul cursului:

Lectorii cursului și-au propus următoarele rezultate ale învățării:

  1. Identificarea cerințelor de prevenire a riscurilor profesionale;
  2. Analizarea riscurilor în gestiunea organizației;
  3. Elaborarea planului de prevenire și protecție;
  4. Urmărirea realizării planului de prevenire și protecție;
  5. Evaluarea prin audit a rezultatelor acțiunilor din planul de prevenire și protecție;
  6. Asigurarea siguranței locului de muncă și a mediului de lucru;
  7. Dezvoltarea propriei cariere;
  8. Realizarea managementului informațiilor.

 

Cine poate participa la curs și în ce condiții?

1. Orice persoană care deține diplomă de absolvire a învățământului superior de scurtă durată sau diplomă de licență ori echivalentă.

2. Prezență OBLIGATORIE!

 

La ce folosește cursul?

A. În conformitate cu HG 1425/2006 - art. 50, persoanele care au profilul studiilor universitare în științe inginerești, agricole și silvice, certificatul de absolvire al cursului de Inspector SSM de 80 ore și vechime de 5 ani în domeniul SSM (doar pentru punctul 2) pot ocupa funcția de:

  1. Conducător serviciu intern de prevenire şi protecție în domeniul securității și sănătății în muncă;
  2. Conducător serviciu extern de prevenire şi protecție în cadrul serviciilor externe abilitate de MMPS să presteze activități de consultanță în domeniul SSM.

B. Printre activitățile profesionale care se pot realiza cu succes în urma absolvirii cursului postuniversitar de perfecționare ”Evaluator de risc și auditor în domeniul securității și sănătății în muncă”, enumerăm:

  1. Inspector de muncă;
  2. Manager sisteme de management securitate şi sănătate în muncǎ;
  3. Specialist în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă;
  4. Auditor sisteme de management sănătate şi securitate ocupaţională;
  5. Lucrător desemnat în domeniul SSM;
  6. Lucrători din cadrul serviciului intern de prevenire şi protecţie în domeniul SSM;
  7. Lucrători din cadrul serviciului extern de prevenire şi protecţie în domeniul SSM, etc…

 

Ce diplomă primesc?

În urma promovării examenului de absolvire, Universitatea din Petroșani eliberează un certificat de absolvire pentru cursul postuniversitar de perfecționare „Evaluator de risc și auditor în domeniul securității și sǎnǎtății în muncă”, COR 226307.

  

Cine sunt lectorii?

Lectorii care predau la acest program au titlul ştiințific de doctor în specialitatea disciplinelor din postul didactic, au urmat cursuri de specializare, au luat parte la schimburi de experiență şi  vizite în străinătate,  au beneficiat de burse în străinătate şi au colaborat cu specialiști din alte catedre din țara sau străinătate la rezolvarea problemelor de cercetare. Toate acestea s-au materializat prin îmbunătățirea şi modernizarea procesului de învățământ sub toate aspectele sale didactice, practice, teoretice și de racordare la elementele de noutate din fiecare domeniu în parte.

Prof. univ. dr. ing. Moraru Roland Iosif – Universitatea din Petroșani;

Conf. univ. dr. ing. Bǎbuţ Gabriel Bujor – Universitatea din Petroșani;

Șef lucr. dr. ing. Popescu Stelea Mihai – Universitatea din Petroșani.

 

Ce beneficii mai am?

Vei avea ocazia să cunoști oameni care au aceleași preocupări ca și tine în domeniul SSM și care probabil, au avut experiențe pe care le puteți împărtăși. După absolvire vei putea păstra legătura cu toți colegii tăi și bineînțeles cu lectorii cursului, ceea ce poate aduce o valoare în plus activității și dezvoltării tale profesionale.

 

 

Care este modul de desfășurare, programul și prețul cursului?

Mod desfășurare: În sala de curs la Cluj-Napoca

Program standard: 4 weekend-uri de întâlniri cu lectorii cursului - vineri, sâmbătă și duminică. Vineri începând cu ora 15.00, iar sămbătă și duminică începând cu ora 9.00.

Preț: Pentru a vă putea ajuta să alegeți un curs care să vă fie de folos, vă rugăm să cereți "Oferta de preț" din partea de sus a acestei pagini, să ne sunați la 0747 - 665.013 sau să ne scrieți pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Calendar curs?

 

Dată propusă începere curs: 14 Iunie 2024


Termen LIMITĂ de ÎNSCRIERE pentru PREȚUL mai MIC: 24.05.2024!!!

 

Cum se face înscrierea la curs?

  1. Cereți oferta de preț din partea de sus a paginii și veți primi pe e-mail link-ul pentru formularul de înscriere la curs;
  2. După înscriere se trimit actele personale scanate pentru verificarea eligibilității participării la curs pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.CI; CN, CC (în cazul schimbării numelui) și diploma de absolvire (licență) a unei instituții de învățământ superior.

 

Ce acte cuprinde dosarul cursantului?

  1. Copie simplă CI;
  2. Copie legalizată diplomă de absolvire (licență) a unei instituții de învățământ superior;
  3. Copie legalizată certificat de naștere;
  4. Copie legalizată certificat de căsătorie (în cazul schimbării numelui);
  5. Fişă de înscriere şi contract de studii pentru Universitatea din Petroşani.