„Natura şi educaţia sunt asemănătoare, căci educaţia transformă pe om şi, prin această transformare, creează natura.” (Democrit)

Ocupația de „Responsabil de mediu” este întâlnită în toate societăţile comerciale cu activităţi posibile cu impact asupra mediului. Sectoarele de activitate ale acestor companii pot fi din domeniile: industrie, agricultură, comerţ şi servicii.
Nivel de calificare 4 – Responsabilul de mediu acţionează conform documentaţiei sistemului de management de mediu al organizaţiei. Activitatea desfăşurată de Responsabilul de mediu cuprinde stabilirea aspectelor, obiectivelor de mediu, propunerea de măsuri pentru rezolvare a problemelor de mediu pentru protejarea mediului, îmbunătăţirea performanţelor de mediu ale organizaţiei. Responsabilul de mediu are de îndeplinit şi realizat nenumărate activităţi prin care sunt
protejaţi factorii de mediu: apa, solul, atmosfera, dar şi sănătatea oamenilor (salariaţii proprii şi vecinii), precum şi modul de gestionare a substanţelor chimice şi periculoase, a deşeurilor şi ambalajelor. El trebuie să cunoască procesul tehnologic şi utilajele şi echipamentele din dotare, pentru a identifica sursele de poluare, şi punctele de prelevare probe pentru verificarea încadrării în limitele impuse de cerinţele legale.

Competențele dobândite:

 1. Gestionarea actelor normative de mediu și raportarea activității de mediu
 • Încadrarea și codificarea deșeurilor conform Catalogului European de Deșeuri
 • Ținerea evidenței gestiunii deșeurilor conform HG 856/2002
 • Întocmirea documentelor necesare transportului deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României
 • Realizarea auditului de deșeuri și a planului de gestionare a deșeurilor
 • Realizarea raportărilor către autorități pentru deșeuri și fluxuri special de deșeuri
 • Aplicarea unor noțiuni fundamentale din domeniul deșeurilor în rezolvarea problemelor concrete de gestionare a deșeurilor
 • Identificarea obligațiilor la fondul de mediu referitoare la deșeuri
 1. Aplicarea prevederilor legale privind protejarea mediului
 2. Elaborarea programului de management de mediu
 3. Întocmirea documentației de management de mediu
 4. Monitorizarea factorilor de mediu
 5. Evaluarea riscului-Supravegherea activității de pregătire pentru situațiile de urgență
 6. Coordonarea programului de instruire a personalului
 7. Elaborarea programului de audit intern
 8. Realizarea auditului intern

Certificat de absolvire:

În urma promovării examenului, veți obține certificatul de absolvire cu valabilitate nelimitată de tip specializare pentru ocupația de Responsabil de mediu - recunoscut pe plan național de către MMPS și MEC.

Lectori:

Beu Mihaela: Consultant – Evaluator de mediu – Mabeco
Maghear Isaia: Consultant – Evaluator de mediu și Expert auditor de mediu, Mabeco

Avantaje:

1. La finalizarea primului modul privind gestiunea deșeurilor veți obține și diploma de participare emisă de societatea noastră pentru Responsabil cu gestiunea deșeurilor - vezi aici.

2. După absolvirea examenului, cursanții noștri vor beneficia de o săptămână de consultanță gratuită pe teme de mediu și gestiunea deșeurilor din partea lectorilor.

Program:

8 zile (luni-joi), 2 săptămâni consecutive, câte 3 ore/zi, de la ora 17.00. 

Loc desfășurare:

Cluj-Napoca, Colegiul Național ”Emil Racoviță”, Str. Kogălniceanu, nr. 9-11.

Dosar cursant:

Cerere înscriere online, copie: CI, certificat naştere, certificat căsătorie (după caz), diplomă de studii și fișa de aptitudini de la medicul de medicina muncii sau adeverinţă de la medicul de familie pentru participare la curs “Responsabil de mediu”.

Preț:

Pentru a vă putea ajuta să alegeți cursul potrivit și pentru oferta de preț vă rugăm să nu ezitați să ne sunați la 0747-665.013, să ne scrieți pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau să completați formularul "Cere OFERTA de preț" din partea dreaptă-sus a acestei pagini.

Înscriere:

Pentru înscrierea la curs veți completa cererea de înscriere online pe care v-o trimitem noi pentru data din calendarul propus:

În curând


Dată limită de înscriere pentru prețul mai mic:
în curând

Dosarul cursantului: cerere înscriere online, copie CI, copie certificat naştere, copie certificat căsătorie (dacă este cazul), copie diplomă de studii conform condiției minime de participare, fișă de aptitudini de la medicul de medicina muncii sau adeverinţă de la medicul de familie pentru “Curs Responsabil de mediu”.