„Natura şi educaţia sunt asemănătoare, căci educaţia transformă pe om şi, prin această transformare, creează natura.” (Democrit)

 

Activitatea desfăşurată de Responsabilul de mediu cuprinde stabilirea aspectelor, obiectivelor de mediu, propunerea de măsuri pentru rezolvare a problemelor de mediu pentru protejarea mediului, îmbunătăţirea performanţelor de mediu ale organizaţiei. Responsabilul de mediu are de îndeplinit şi realizat nenumărate activităţi prin care sunt
protejaţi factorii de mediu: apa, solul, atmosfera, dar şi sănătatea oamenilor (salariaţii proprii şi vecinii), precum şi modul de gestionare a substanţelor chimice şi periculoase, a deşeurilor şi ambalajelor. El trebuie să cunoască procesul tehnologic şi utilajele şi echipamentele din dotare, pentru a identifica sursele de poluare, şi punctele de prelevare probe pentru verificarea încadrării în limitele impuse de cerinţele legale.

 

Condiții de acces:

Studii liceale, cunoștințe de lucru pe calculator și prezență 100%.

 

Competențele dobândite:

 1. Gestionarea actelor normative de mediu și raportarea activității de mediu
 • Încadrarea și codificarea deșeurilor conform Catalogului European de Deșeuri
 • Ținerea evidenței gestiunii deșeurilor conform HG 856/2002
 • Întocmirea documentelor necesare transportului deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României
 • Realizarea auditului de deșeuri și a planului de gestionare a deșeurilor
 • Realizarea raportărilor către autorități pentru deșeuri și fluxuri special de deșeuri
 • Aplicarea unor noțiuni fundamentale din domeniul deșeurilor în rezolvarea problemelor concrete de gestionare a deșeurilor
 • Identificarea obligațiilor la fondul de mediu referitoare la deșeuri
 1. Aplicarea prevederilor legale privind protejarea mediului
 2. Elaborarea programului de management de mediu
 3. Întocmirea documentației de management de mediu
 4. Monitorizarea factorilor de mediu
 5. Evaluarea riscului-Supravegherea activității de pregătire pentru situațiile de urgență
 6. Coordonarea programului de instruire a personalului
 7. Elaborarea programului de audit intern
 8. Realizarea auditului intern

 

Certificat de absolvire:

În urma promovării examenului, veți obține certificatul de absolvire cu antetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și Ministerului Educației pentru ocupația de Responsabil de mediu - COR 325710.

 

Lectori:

Mihaela BEU: Evaluator de mediu și specialist cu experiență de 30 ani în domeniul protecției mediului – Director Mabeco Cluj;

Costa STANISAV: Specialist cu experiență de 30 ani în implementarea legislației în domeniul protecției mediului – Garda de mediu Cluj;
Maghear Isaia: Consultant – Evaluator de mediu și Expert auditor de mediu – Mabeco Cluj.

 

Avantaj:

 După finalizarea pregătirii, cursanții noștri vor beneficia din partea lectorilor de o săptămână de consultanță gratuită pe teme de mediu și gestiunea deșeurilor.

 

Program:

8 zile, de regulă luni-joi, 2 săptămâni consecutive, 17.30 - 20.30 - în direct cu lectorii cursului pe platforma Zoom.
Restul orelor este alocat temelor online și studiului individual pentru realizarea proiectului pentru examenul de absolvire.

 

Dosar cursant:

Cerere înscriere online, copie: CI, certificat naştere, certificat căsătorie (după caz), diplomă de studii și declarație pe proprie răspundere că participantul deține tehnologia necesară (desktop/laptop și internet) pentru a putea participa la cursul online în condiții optime.

 

Preț:

Pentru a primi oferta de preț, dar și pentru a vă putea ajuta să alegeți un curs care să vă fie de folos vă rugăm să cereți "Oferta de preț" din partea de sus a acestei pagini, să ne sunați la 0747 - 665.013 sau să ne scrieți pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Calendar și înscriere

Dată începere curs: 16.01.2023, orar 17.30 - 20.30


Termen LIMITĂ de înscriere pentru PREȚUL mai MIC: 30.12.2022!