Curs Responsabil de mediu

Abonați-vă pentru a afla ultimele noutăți despre acest curs!

*câmp obligatoriu

„Natura şi educaţia sunt asemănătoare, căci educaţia transformă pe om şi, prin această transformare, creează natura.” (Democrit)

Ce face Responsabilul de mediu:

Ocupația de „Responsabil de mediu” este întâlnită în toate societăţile comerciale cu activităţi posibile cu impact asupra mediului. Sectoarele de activitate ale acestor companii pot fi din domeniile: industrie, agricultură, comerţ şi servicii.
Nivel de calificare 4 – Responsabilul de mediu acţionează conform documentaţiei sistemului de management de mediu al organizaţiei. Activitatea desfăşurată de Responsabilul de mediu cuprinde stabilirea aspectelor, obiectivelor de mediu, propunerea de măsuri pentru rezolvare a problemelor de mediu pentru protejarea mediului, îmbunătăţirea performanţelor de mediu ale organizaţiei. Responsabilul de mediu are de îndeplinit şi realizat nenumărate activităţi prin care sunt
protejaţi factorii de mediu: apa, solul, atmosfera, dar şi sănătatea oamenilor (salariaţii proprii şi vecinii), precum şi modul de gestionare a substanţelor chimice şi periculoase, a deşeurilor şi ambalajelor. El trebuie să cunoască procesul tehnologic şi utilajele şi echipamentele din dotare, pentru a identifica sursele de poluare, şi punctele de prelevare probe pentru verificarea încadrării în limitele impuse de cerinţele legale.

Competențele dobândite:

 1. Gestionarea actelor normative de mediu și raportarea activității de mediu
 • Încadrarea și codificarea deșeurilor conform Catalogului European de Deșeuri
 • Ținerea evidenței gestiunii deșeurilor conform HG 856/2002
 • Întocmirea documentelor necesare transportului deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României
 • Realizarea auditului de deșeuri și a planului de gestionare a deșeurilor
 • Realizarea raportărilor către autorități pentru deșeuri și fluxuri special de deșeuri
 • Aplicarea unor noțiuni fundamentale din domeniul deșeurilor în rezolvarea problemelor concrete de gestionare a deșeurilor
 • Identificarea obligațiilor la fondul de mediu referitoare la deșeuri
 1. Aplicarea prevederilor legale privind protejarea mediului
 2. Elaborarea programului de management de mediu
 3. Întocmirea documentației de management de mediu
 4. Monitorizarea factorilor de mediu
 5. Evaluarea riscului-Supravegherea activității de pregătire pentru situațiile de urgență
 6. Coordonarea programului de instruire a personalului
 7. Elaborarea programului de audit intern
 8. Realizarea auditului intern

Condiţii de acces:

Minim studii liceale cu diplomă de bacalaureat şi cunoştinţe temeinice de lucru pe calculator.

Avantaje:

După absolvirea examenului, cursanții noștri vor beneficia de o săptămână de consultanță gratuită pe teme de mediu și gestiunea deșeurilor din partea lectorilor.

Lectori:

D-na Beu Mihaela: Consultant – Evaluator de mediu – Director, Mabeco SRL Cluj-Napoca

Dl. Maghear Isaia: Consultant – Evaluator de mediu și Expert auditor de mediu, Mabeco SRL Cluj-Napoca

Program curs:

8 zile la sala de curs, câte 3 ore/zi, de la ora 17.00

Locație:

Cluj-Napoca, Colegiul Național ”Emil Racoviță”, Str. Kogălniceanu, nr. 9-11.

Preț:

Pentru oferta de preț vă rugăm să ne contactați.

Galerie foto

Opinii ale cursanţilor

“ Curs bine structurat…”

“M-a ajutat la aprofundarea conceptelor şi aspectelor legate de protecţia mediului.  Curs bine structurat care abordează majoritatea problematicilor din domeniu.” – Iunie 2017 – Ştefan C. – 0745301093.

“ Întreaga desfăşurare a cursului a fost de nota 10.”

“Un curs interactiv, antrenant cu doi lectori profesionişti.  Subiecte de actualitate! Întreaga desfăşurare a cursului a fost de nota 10.” – Aprilie 2017 – Tatiana U. – 0753540645.

“ …legătura creată între profesori şi cursanţi a fost de bun augur.”

“A fost un curs foarte bine prezentat, interactiv şi legatura creată între profesori şi cursanţi a fost de bun augur. Acest lucru este foarte important.” – Noiembrie 2016 – Laura V. – 0742151437 – Clujana SA.

“ … cu ceea ce am învăţat la acest curs pot să responsabilizez şi alte persoane.”

“Mă simt privilegiată că am urmat acest curs, în primul rând pentru că iubesc natura şi doresc să trăiesc într-un mediu curat, iar prin ceea ce am dobândit la acest curs pot să responsabilizez şi alte persoane. Am avut ocazia să învăţ lucruri minunate de la oameni minunaţi – îndrumătorii noştri – doamna Beu şi domnul Maghear. Am învăţat numai lucruri utile.” – Noiembrie 2016 – Dana C. – 0734881097 – Farmec SA.

“Am apreciat exemplele concrete date de lectori.”

“L-aş recomanda şi altor persoane care sunt interesate de domeniul mediului pentru o actualizare şi punere în practică a legislaţiei de mediu. Am apreciat exemplele concrete date de lectori.” – August 2016 – Diana-Laura A. – 0757196731.

“Suportul de curs este foarte detaliat, cu exempla clare …”

“Cursul a fost predat de nişte profesionişti de la care am avut ce învăţa. Am primit răspunsuri la toate întrebările, răspunsuri practice şi actuale cu legislaţia în vigoare. Suportul de curs este foarte detaliat, cu exemple clare, folositoare zi de zi pentru responsabilul de mediu.” – Aprilie 2016 – Andreea-Ioana O. – 0752957954 – Hamburger Recycling  Romania.

“Profesionalism …”

“Profesionalism, cunoştinţe aprofundante. Ambii lectori au ţinut cursul în mod atractiv, antrenant şi pe înţelesul tuturor.” – Aprilie 2016 – Andrea T. – 0745879782 – Dekra Certification SRL.

“… interactivitate pe tot parcursul cursului.”

“Recomand acest curs pentru că este folositor atât la locul de muncă, cât şi în viaţa de zi cu zi. Mi-a fost de folos pentru că mi-am clarificat anumite întrebări pe care le-am avut înainte de începerea cursului şi pentru că mi-a oferit ocazia să aplic cunoștințele dobândite la curs în cadrul firmei în care lucrez. Mi-a plăcut foarte mult faptul că a existat interactivitate pe tot parcursul cursului. Apreciez  implicarea lectorilor şi a organizatorilor.” – Martie 2016 – Andra F. – 0740240727.

“… curs foarte bine organizat…”

“Am participat la un curs foarte bine organizat care ne-a oferit un suport de curs complex şi oportunitatea de a obţine răspunsuri la întrebările specifice domeniilor de activitate ale cursanţilor.” – Martie 2016 – Anca Iulia L. – 0756438315- SC Becker Romania SRL.

“… oportunitatea de a învăţa noţiuni noi despre mediu…”

“Recomand acest curs pentru că oferă oportunitatea de a învăţa noţiuni noi despre mediu, care sunt de folos tuturor celor de pe planetă. Pot spune că mi-a plăcut foarte mult prezentare şi interpretarea legilor şi apreciez persoanele care ne-au îndrumat şi format.” – Martie 2016 – Carmen-Loredana E. – 0728461124- Eneco SRL.

“… profesionalismul ireproșabil al  lectorilor.”

“Problemele abordate ating cerințele legislației privitoare la protecția mediului. Apreciez profesionalismul ireproșabil al lectorilor.  ” – Ianuarie 2016 – Florin C. – 0720001781 – Banca Transilvania SA.

Cum mă înscriu?

Alegeți cursul la care doriți să participați şi completați formularul de mai jos.

Calendar cursuri

 • 5 Nov, 2018 Data limita de inscriere: 30 Oct, 2018
 • 10 Dec, 2018 Data limita de inscriere: 4 Dec, 2018

Formular cerere de ofertă:

Îți mulțumim pentru cererea de ofertă pentru "Curs Responsabil de mediu"

Condiţii de anulare/amânare:

Anularea/amânarea înscrierii:
După trimiterea formularului de înscriere, dacă intervin modificări în programul Dumneavoastră de natură să nu vă permită să mai parcurgeți cursul ales, vă rugăm să aveți amabilitatea de a solicita anularea/amânarea înscrierii înainte de data limită de înscriere sau imediat ce acest lucru se întamplă, pentru că pregătirea unui curs depinde și de Dumneavoastră.
De asemenea, în cazul în care cursul nu începe la data anunţată datorită neîntrunirii numărului minim de participanți, vă rugăm să ne răspundeți la solicitarea, sosită pe e-mail, de a anula sau de a accepta amânarea înscrierii pentru o dată ulterioară.

Dosar cursant:
Copie CI, copie certificat naştere, copie certificat căsătorie (după caz), copie diplomă de studii, adeverinţă de la medicul de familie sau de la medicul de medicina muncii pentru “Responsabil de mediu”.

Share and Enjoy

Email
Print